AVG Privacy wetgeving en ZWN

De wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geldt sinds 25 mei 2018. Deze verordening zorgt ervoor dat in de hele EU dezelfde privacywetgeving geldt. Ook verenigingen zoals  ZWN vallen onder de wetgeving.

.

Dit is geen uitgebreide AVG verhandeling, daar is op internet ALLES over te vinden. Van belang voor ZWN is dat inzicht wordt verstrekt over welke gegevens van de leden waar en hoe worden vastgelegd en wie daar (afhankelijk van de rol die men binnen de vereniging vervult) allemaal toegang toe hebben en met welke rechten (bewerken, alleen lezen, beperkte lees toegang of geheel geen toegang).

.

In de onderstaande tabel worden de rollen beschreven met rechts daarnaast wat die rollen kunnen in de ZWN¬† boekhouding, de boekhouding wordt bijgehouden met het programma e-boekhouden (in de ‘cloud’)

De tabel daaronder geeft een overzicht van de gegevens die penningmeester2 bijhoudt in excel, die tabel wordt gebruikt voor het sturen van contributiefacturen naar de leden, aspirantleden, donateurs en adverteerders. Vanuit dat spreadsheet worden ook beperkte lijsten gegenereerd voor bijvoorbeeld de voorzitter tuincommissie (voor als die een tuinder wil benaderen) of de redacteur van de Tuinfluiter die adressen nodig heeft om de Tuinfluiters te kunnen (laten) bezorgen.

.

Indien er onduidelijkheden, vragen en/of opmerkingen zijn n.a.v. deze gegevens dan hoor ik dat graag, penning2ict@zwn-volkstuinen.nl

.

De AVG tabel met rollen en autorisaties vindt u HIER