BUUV

Op de laatste open tuindag heeft U mogelijk de mand met kaartjes zien staan van BUUV, daar neergezet door Bo Athmer, werkzaam bij BUUV en in het verleden zelf tuinier bij ZWN. Wie en wat is BUUV (straattaal voor een denkbeeldige buurvrouw of -man):
BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners.
.
Het toeval wil dat de afstudeer scriptie van onze zoon gewijd is aan BUUV, dus een gesprekje met Bo lag voor de hand. Tijdens dat gesprekje ontstond het idee dat wij op de ZWN website wat informatie over BUUV zouden zetten en omgekeerd wil zij er voor zorgen dat BUUV in het vervolg ZWN – activiteiten, zoals bijvoorbeeld de open tuindag op hun Facebook pagina, website en via twitter onder de aandacht brengt als wij hen daartoe verzoeken. De opzet bij BUUV is dat mensen er zonder tegenprestatie iets kunnen vragen van of bieden aan een buurtgenoot.
.
Hulp bij tuinieren is een veel gestelde vraag bij BUUV. de hulpvraag kan variëren van 2 x per jaar een snoei klusje, het planten van wat bollen, opknappen van een balkon tot het wat meer structureel grasmaaien of onkruid wieden. Alles natuurlijk op basis van een vorm van burendienst zonder verplichting tot tegenprestatie en zonder betaling. Mogelijk zijn er (kandidaat)leden die een mede Haarlemmer daar belangeloos graag eens mee zouden willen helpen. Meer gegevens staan HIER, er is ook een verduidelijkend FILMPJE en dit is de WEBSITE van BUUV-Haarlem.

Rob de Zwart, tuin H.08